Balanserat blodsocker med vietnamesisk kanel

Kassiakanel har länge varit i ropet för sina blodsockersänkande egenskaper, men nu visar sig vietnamesisk kanel ge ännu bättre effekt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla främjas av sänkt blodsocker så prova själv och observera effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är samma sak – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock ej från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel finner ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla vis.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos verkar ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Detta skänker en rad olika goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som skänker huvudvärk, koncentrationssvårigheter och oväntad sömnighet, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på många skilda sätt, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger också där uppe i toppen och nu när undersökningar genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ytterligare.

Viktigt att separera kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med syftet att stimulera blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns lite olika sorter att botanisera bland så en snabb redovisning skadar inte:

• Ceylonkanel kallas ofta för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt kraftfullare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är bättre. Detta är kaneltypen vi oftast finner i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är ännu kraftfullare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna består av det aktiva ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig förhöja förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den också ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att implementera i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan äger antibakteriella, antioxidantiska samt anticancerogena egenskaper, och därtill verkar den gagna ett ketogent läge i kroppen.

Människor som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) alternativt Atkins, får så småningom ketoner som fundamentalt bränsle istället för glukos, och ett läge av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. Somliga har emellertid besvärligt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett litet intag av Saigonkanel visat sig ge fenomenal verkan efter enbart någon dag. Det hänger troligen samman med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet främjar ett varaktigt läge av ketos.

Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får färsk vietnamesisk kanel i toppklass!