Är cononavirus samma sak som andra bakterier och virus?

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. Allt fler är rädda för att drabbas av viruset.

Cononavirus är allvarligare än vad vi först trodde. Till skillnad från vanlig influensa som är smittsam under några dagars tid kan cononaviruset smitta långt innan några symtom ens blir märkbara. Det är fullt möjligt att smitta andra utan att man själv visar några symtom.

Vad är symtomen för cononavirus som du bör hålla utkik efter?

Coronaviruset skiljer sig från person till person. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Det räcker inte att kolla om dina grannar har symtom. Man har upptäckt att corona kan smitta även om man inte uppvisar några symtom.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Många har börjat att äta C-vitamin för immunförsvarets skull. Den dagliga dosen är mellan 1 – 2 gram. Sedan öka till 1 gram 4-5 ggr per dag om man blir smittad.

Många i USA använder kolloidalt silver. Dosen kan ökas till varje timme om man blir smittad. Kolloidalt Silver är inte längre ett kosttillskott i Sverige men finns att köpa. Du kan spraya det på grönsaker. Då dödas coronaviruset om där finns något.

Man vet nu att viruset kan överleva på ytor i 3 dagar. Därfrån kan smittokletet hamna lite varstans.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Du kan läsa mer om coronaviruset via https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/. Det är bara vissa masker som är virustäta. Det kan vara så att ansiktsmaskerna sprider viruset.

Cononavirus har fått människor att köpa mängder av handsprit. Det tog slut direkt. Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Men mot coronavirus är det här inte ditt bästa val.

Andra metoder kan fungera mycket bättre. Din hur får inte torka ut. Handdesinfektion som desinfektionssprit med alkohol kan vara mycket skadlig för huden. Om man använder handgel med alkohol så kan hudfettet lösas upp.
Produkter som Smittstopp är mildare mot huden.

Om du tvättar händerna regelbundet så har du mycket vunnet. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Om du vill läsa mer om produkten och hur den fungerar kan du göra det via Antibakteriell Handtvål. Använd rikligt av produkten. Barnen måste också följa samma rutiner.

Fyll på lagret av ytdesinfektion

Rengör ytor från bakterier och virus. Handtag är extra viktiga att hålla rena.

Använd en antibakteriell spray som du kan döda bakterier och virus med på alla ytor. Det kan visa sig vara lika viktigt som att tvätta händerna. Du kan prova att sprayen den bakteriedödande sprayen på dina matvaror.

Gör ditt bästa och försök hålla dig lugn

Stress är en vanlig orsak till att du har ett nedsatt immunförsvar. Försök att undvika stress så mycket det går för att skydda dig mot cononavirus samt bakterier och virus. På så sätt får du ett bra skydd mot virus.