Bruka aromolja till att förse ditt hem en bra vällukt

Vill du lära dig hur man utav bara litegrann hjälp av aromitiska oljor kan få en bostad att kännas otroligt mycket mysigare och välkomnande? Aromolja kan ge både fantastiska dofter och smaker. Om du tillhör de lyckliga få som upplevt en aromoljemassage så vet du redan hur avslappnande det kan vara. Aromoljor används inte bara till massage eller att ge goda dofter, de används också för att smaksätta drycker som exempelvis kaffe.

Det finns hundratals olika typer av AROMOLJOR och eteriska oljor med helt olika dofter.

Det finns oljor som kan kännas tunga, söta och sömngivande till uppiggande och fräscha. Mandarin- och Limeolja är populära och upplevs av många som fräscha, medan en del tycker de är alldeles för fruktiga. Däremot är de flesta överens att Pepparmintsolja och Eukaluptysolja är friska och till och med ger lite kyla.

bergamott

Var inte rädd att prova helt olika dofter tills du hittat just de som passar dig. Du kan till exempel använda doftkrus där du med ljus värmer upp vatten som kan ha droppar med stjärnanisolja, eller andra dofter som får dig på gott humör. En välkänd webshop är allt-fraktfritt med massor av olika oljor som du kan prova dig fram.

Den doft du har som favorit på sommaren är förmodligen inte samma som under vintern. Låter det inte mysigt att tända ljus, få lite värme och en god doft kulna vinterkvällar? aromaterapi Det som passar bäst på vinter kanske inte passar alls på varma sommarkvällar.

Inte bara fräscht, luktar gott också om du blandar några droppar pepparmyntolja i vatten och sprayar munnen. Det är viktigt att skaka flaskan innan du sprayar. Du kan blanda flera olika oljor och på detta sätt skapa helt nya egna smaker.

Förmodligen – om du har små barn hemma – så älskar de att utforska olika dofter. Kanske inte så aktuellt – får vi hoppas – Om du tar lite aromolja bakom öronen och halsen vid hårkanten så skyddar du dej och de dina från löss. Detta beror på att de små blodsugarna inte står ut med doften som vi människor upplever som mycket positiv.

Du kan förse ditt morgonkaffe alternativt barnens kolsyrade vatten fullkomligt egna smaker.

Det räcker oftast med en enda droppe aromolja till 1/2 – 1 liter vatten som du sedan kolsyrar. Om du känner för lite nya smaker på ditt kaffe eller kolsyrade vatten kommer du upptäcka en helt ny värld.

Nöj dig inte med det “gamla vanliga kaffet”, ett par droppar aromolja och du kan ha en ny smak varje dag. Euakylptus- eller annan väldoftande eller välsmakande aromolja ger ditt “gamla” kaffe ett jättelyft. Din egen bröstkaramellsmak skapar du genom att tillsätta en droppe stjärnanisolja. Det är genom att mixa flera olika sorters aromolja du kan uppnå nya himmelska höjder. Prova gärna att mixa med vatten som du kolsyrar när du går på smak upptäcktsfärd.

Känner du dig mulen och kulen? Pigga upp dig själv med en god kopp kaffe med polkagris eller eukalyptyssmak. Polkagrissmak på ditt kaffe med hjälp av lite pepparmintolja ger dig inte bara smaken utan fixar en frisk andedräkt också.

Var inte alldeles för försiktig, ta ut svängarna och prova dig fram. Släpp skaparlustan fri ! Om du ser till priset kostar aromolja nästan ingenting per droppe. Var inte knusslig när du beställer aromolja nästa gång, alla i familjen har sin favorit.