Det ska du tänka på när du tillverkar tabletter i samma tablettmaskin

När det gäller verkstäder kan man använda samma maskin flera gånger. Tabletter kräver dock en annan tillverkningsmetod.

Det kan ju vara så att tabletterna blandas ihop. Om du ska använda en tablettmaskin måste du hålla styr på ingredienserna.

Viktigt att tänka på då man tillverkar tabletter

Tillverka bara tabletter där det är säkert. Stora produktioner kan kräva en checklista där man går igenom de ytor och punkter som ska ses över.

Kanske saknar du en ingrediens eller två? Innan du börjar måste du se till att tablettmaskinEN som du använder är fri från rester. Du kan inte ta hygienen för lätt i detta sammanhang.

Hantera inte alla material på en gång. Om du jobbar tryggt och säkert kommer det att gå bra. Det kan också vara mycket bra att inte producera mer än en typ av tablett samtidigt. På så vis blandar du inte ihop dem.

Det är viktigt att hålla på hygienen, tvätta även de maskiner som inte använts. GMP handlar om god tillverkningssed. Då minskar du risken för att misstag uppstår. För att vara på den säkra sidan kan du journalföra det också.

Använd detta under produktionen

Verktyg som är en del av produktionen av tabletter måste förstås också kontrolleras och vara rena. Människor som är med i tillverkningsprocessen är också verktyg. Kläderna du har ska vara anpassade för det du ska göra.

Linne är ett bra material. Att jobba vid tablettmaskin kräver en korrekt klädsel. Kroppsdelar bör täckas av arbetskläderna. Dessutom så ska man införa en rutin där händer hela tiden tvättas. Då landar inga virus i medicinen.

Efteråt kan man tvätta kläderna. Om du ska producera fler tabletter kan du byta kläder. Du kanske inte alltid kan tvätta. Vissa tvättmedel kan vara farliga att använda då de fastnar på kläder.

Rena kläder och skyddsutrustning är viktigt. Det är viktigt att du väljer skyddsutrustning som du kan röra dig obehindrat i. De skyddar både den som tillverkar tabletterna och själva tabletten.

Det kan också vara viktigt att se över skor. tabletter
Men det har inget att göra med tablettmaskinEN i sig. Vissa skor är bättre än andra för detta ändamål.

Att jobba med droger

mikrokristallin

Vissa mediciner kan vara extra känsliga. Tänk på det när du använder hormoner med levande mikroorganismer. Dessa måste hanteras med skyddande utrustning.