Eteriska oljor kan förgylla vardagen

Massa som precis upptäckt eteriska oljor finner sin vardag mer attraktiv. Man kan nyttja sig av eteriska oljor på en aning olika vis och vilken man ska välja beror fullkomligt på vad syftet är. Är det eventuellt så att du behöver bli på lite bättre humör eller behöver du en naturlig antilöss metod?

ekologiska

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Innan du beställer doftolja så kan det vara förståndigt att du lär dig lite mer om aromaterapi. Det finns mycket fakta online och man kan förstås även studera en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även ifall oljorna är naturliga och säkra så är det viktigt att koppla att ekologiskt inte ständigt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan färga ditt humör kraftigt. Detta kan ju vara väldigt positivt men om man väljer orätt doft så kan det få omvänd verkan.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket lätt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som exempelvis lavendelolja som de flesta gillar. Den här oljan kan man tillämpa som massageolja som den är alternativt genom att addera den till en annan ekologisk samt naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Det här blir utmärkt efter en stressig dag på jobbet!

Ifall man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande verkan. Detta kan göra susen en riktigt varm och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker även bra smak i hemgjort godis, polkagrisar och tandkräm.

Man kan nyttja de eteriska oljorna på tre annorlunda sätt. Som hudbehandling, att inhalera eller att förtära. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara försiktig med därför att inte allihopa doftoljor är gjorda för invärtes bruk.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint samt citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man tillägga några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett bekvämt sätt. Man kan likaså droppa en aning i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Betydelsefullt att tänka på med doftoljor samt deras verkan

Man bör ta det lite försiktigt då man börjar testa med doftoljorna. De kan som sagt giva mycket starka effekter och det särskilt under känsligare perioder i livet som då man är med barn. Testa dig fram och håll ett öga på din kropp och ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage samt zonterapi så är det också viktigt att man vet vad man gör. Det kan verka lätt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men om man gör detta på orätt sätt så kan det få effekter som inte är så behagliga.

Ett säkert sätt att köpa hög kvalitet samt garanterat outspädda eteriska oljor är att införskaffa från allt-fraktfritt.se, då handlar man dessutom utan mellanhänder.

Lär dig alltså mer om hur du skall applicera eteriska oljor före du köper en doftolja att börja experimentera med. Något som är väldigt enkelt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken och bakom öron på barn som går i förskolan. Faktum är att löss icke klarar doften av det här, så det fungerar ju också som lusmedel.