Garnera tårtan med banangrädde!

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med arom från banan har många användningsområden och eftersom den är helt fri från kalorier blir den hastigt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt arom, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen roande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med arom från banan är verkligen inget undantag. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten skarp smak av banan utan att kännas konstgjord och därtill färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett skikt inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig lite för mycket av den smaksatta grädden före den hamnar på tårtan. Det medför förstås ingenting för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir en del tårtor, det.

Självfallet har gräddaromerna fler användningsområden än blott till grädde. De flesta gillar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en färsk favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att intaga hälsosam, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser ifall den har gul kulör och smak av banan.

En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver ungefär 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare arom och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan emellertid resultera i lite besynnerlig eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre klassiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd kulör. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i färgen. Samtliga är riktigt goda men jordgubbe och banan delar nog ändå första plats vad gäller nytta.

Vill man göra hemmagjord glass är dessa aromer fantastiska smak- samt färgsättare. De går också att förena för att få exempelvis glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med aningen mer exotisk arom och oerhört dynamisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir oerhört mumsiga!

Är man nyfiken på att pröva Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett medföljer och underlättar när man vill dosera mindre mängder, till exempel till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose alternativt StröSöt kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass samt yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är verkligen ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.