Har det inte blivit dags att köpa en tablettpress?

Tabletter är kanske den smartaste uppfinningen på många decennier. Tabletterna gör det enklare att äta medicin och kosttillskott. Med en tablettpress hemma kan du vara säker på att dina tabletter innehåller det de ska. Glukosamintabletter är bara en av alla de tabletter som kan tillverkas.

tablettslagning

Flera produkter med samma tablettpress

Det går att tillverka en rad olika typer av tabletter med en tablettpress och det är mycket vanligt att samma maskin används för flera olika projekt. Då man är klar med glukosamintabletter så kan man fortsätta med en ny produktion av någon form av vitamintablett eller kanske till och med medicin.

Glukosamintabletter är en variant i sig. På tre veckor har de börjat verka mot dina ledsmärtor. Dina leder håller sig i trim. Har alltid varit ett kosttillskott fram till för några år sedan.

Sen klassade läkemedelsindustrin glukosamintabletterna som läkemedel. Man minskade tabletterna till 625 mg och begränsade dosen. Om tabletterna ska fungera måste dosen vara högre.

Genom att underdosera blev användaren bättre men inte bra och fick gå till doktorn. Då fick man dyra tabletter på recept. Glukosamin som pulver och tabletter finns som kosttillskott för djur, den som vill ha 750 mg tabletter köper bara till djur i stället. Rätt åt läkemedelsindustrin.

Maskinen är lätt att använda i alla avseenden och den är enkel att hålla ren. Det är släppmedlet som gör att tabletterna inte fastnar. Även formen har en användarvänlig utformning.

Olika uppdrag och olika volymer är möjligt

Använd den tablettpress som passar de volymer som du ska göra. tabletter
Det tar en stund innan det blir klart men det är ingen evighetslång väntan.

Med den avancerade tekniken kan du korta produktionstiden. Tablettpressen pressar tabletterna. Olika former ger olika utseende.

Pressen kan tillverka tusentals tabletter i timmen. Kika på de olika tablettpressarna via https://www.lfatabletpresses.com/.

Vissa maskiner har upp till 32 stansar. Motorn gör att maskinen går fortare.
En tumregel är; ju fler huvuden desto fler tabletter.

Genom tablettens sammansättning blir den enkel att hantera. Vissa ämnen, som kalciumaskorbat och akaciakostfiber, kan stansas till tabletter som de är.

Provar man att stansa strösocker jammar maskinen och stoppet är mycket svårt att få loss. Andra ingredienser är det samma sak med. De brukar man fylla kapslarna med.

Det finns olika klibbmedel som du kan använda. Men mikrokristallinisk cellulosa är det vanligaste. Du kan blanda i 20 % men det finns ingen gräns.

Magnesiumstearat är ett vanligt släppmedel. Allt finns att köpa på allt-fraktfritt.se.

Om du blandar är det vanligt att pulver lägger sig överst, därför är det svårast att blanda. Maskiner behövs även för små volymer. Man kan blanda med en stor sked också.

När du haft i klibbmedlet måste du blanda noga. Sedan släppmedlet. Blir det för bra inblandat så blir tabletten skör.

Prova en färdig tablett genom att släppa den i golvet. Eller köp en hårdhetsmätare.

Om du vill att det ska gå riktigt snabbt så ska du välja 32 huvuden. Maskinen kan då behöva flödesmedel i tillverkningen. Tillverkningen går snabbare då.

Ibland blandar man också i fett och sötningsmedel i tabletterna. Ämnen kan också tillsättas så att tabletten löses fortare i magen.
Du kan stansa vitaminer om du skulle behöva.

Det måste vara rent när man ska göra tabletter

Om tabletterna görs för människor får de inte vara kontaminerade av bakterier. Det är därför dem som arbetar med tablettillverkning tänker på renligheten.

Maskinen måste rengöras ofta för att vara hygienisk. Ytorna kontrolleras noggrant så att man kan säkra sig om att inget från tidigare produktion finns kvar. Då kan det bli en farlig blandning.

När det handlar om tabletter som innehåller hormoner eller andra aktiva ingredienser så krävs en extra hög nivå på hygien. Då ingår bland annat att tänka på kläderna.

Detta skyddar

När du använder en tablettpress får inte tabletterna gå sönder. Det är särskilt vanligt om man handskas med maskinen på fel sätt. Använd rätt klibbmedel så är det ingen fara.

Då blir den mer hållbar. De håller längre. Det finns olika verktyg som du kan välja till. Då går tillverkningen lättare. Stansens hårdhet kan också ställas in.

Använd maskinen rätt för att skydda den. Då är den behjälplig länge.