Med askorbinsyra som är C-vitamin så mår vi avsevärt bättre

Antagligen vet du vad C-vitamin är för någonting även ifall du icke hört talas om askorbinsyra. Det här är detsamma, och C-vitaminer är förstås väldigt viktiga för att vi människor ska må bra. Askorbinsyran är en organisk syra och också en antioxidant. Den är dock inte samma sak som citronsyra.

Flertal vet att C-vitaminer är otroligt viktigt. Det har en antioxidativ effekt på andra ämnen som kan finnas i kroppen och som kan vara skadliga. Man kan förstås äta frukt såsom apelsiner och äpplen för att få i sig den viktiga syran, men det är även möjligt att använda sig av bra tillskott som ger samma fina fördelar.

Det visste du ej om askorbinsyra

Det finns en mängd intressant information om askorbinsyra. I det svenska språket har ordet funnits sedan 1940-talet även om många väljer att säga C-vitamin. Vi vill gärna inte drabbas av C-vitaminbrist därför att detta kan leda till till exempel farliga sjukdomar samt skörbjugg. kalciumaskorbat Vår hud behöver askorbinsyran för att kunna bygga upp kollagen som finns i bindväven.

Med C-vitamin botar man dock icke så enkelt en förkylning alternativt snuva. Även om den kan ha en positiv verkan så kan man ej se den som ett botemedel för förkylningar.

Åtskilliga uppvärmningar av mat som består av askorbinsyra medför att ämnet bryts ned. Det kan nämligen vara klokt att inte värma upp mat alltför många gånger ifall man vill få ut mesta möjliga hälsa av den.

Askorbinsyra går att handla för den som efter färgning vill bleka sitt hår till vanlig färg igen. Detta tenderar att kunna ge mycket bra resultat.

Risker med C-vitamin

Den som inte får I sig nog med C-vitamin löper risker. I Sverige är skörbjugg trots allt icke så vanligt tack vare att vi har tillgång till bra matvaror med viktiga vitaminer. Dock är en brist ingenting man vill sträva efter.

I och med att denna syra är vattenlöslig så kommer överflöd fort att försvinna via urinen men man ska ändå vara aktsam med att överdriva. Det finns exempelvis personer som kan få en ökad risk att få njursten ifall de får i sig alltför mycket av vitamin C. Det handlar sällan om att man ätit en frukt om dagen utan man ska vara tvungen att stoppa I sig betydligt mer.

2006 rapporterades att askorbinsyra och natriumbensonat kan leda till en farlig reaktion. Det här är ett ämne som finns i läsk så det kan vara förståndigt att välja livsmedelsprodukter som ej kombinerar dessa två ämnen. Att C-vitamin är livsviktigt verkar mycket av forskningen indikera.

c

Handla askorbinsyran i en vanlig butik eller på nätet

Numera så kan man införskaffa askorbinsyra i helt vanliga matbutiker. Den finns i hyllan med kryddor. Det tycks vara så att det är bäst att ta pulvret oralt och man kan se fram emot samma verkan med pulvret som man får via en annan källa som exempelvis en frukt som är rik på C-vitaminet.