Med mikrokristallinsk cellulosa får du tabletter av hög kvalitet

Medicinska tabletter har hårda kvalitetskrav. Det är inte bara innehållet som spelar roll. Ett bra klibmedel är alltid bra att använda vid tillverkning. Klibbmedel i tabletter håller ihop tabletten. Man gör oftast tabletter av mikrokristallinsk cellulosa.

mikrokristallin

Mikrokristallinsk cellulosa är inte farligt

Cellulosa är polymer och finns i plantornas fibrer Det håller alltid formen. Det beror på att den har en mycket stark intramolekylär struktur. Om man vill kan man ändra cellulosa med hydrolys. Då skapas en form av cellulosa, nämligen mikrokristallinsk cellulosa.

Om man vill göra tabletter med press så är mikrokristallinsk cellulosa särskilt effektiv. Om man ska dosera så kan man försöka att hålla sig till 20 %. Det som är så bra med den här formen av cellulosa är att den fungerar både som bindande och som diskintegrerande agent. Det vill säga att den också ser till att tabletten kan lösas upp när det behövs.

Rätt hantering av tabletter är nödvändig

När man har den här typen av klibbmedel i tabletter så är det viktigt att de hanteras på rätt sätt. Om de blir fuktiga är de förstörda. Om du vill ha mikrokristallinisk cellulosa kan du köpa det hos allt-fraktfritt.seDe är även packade i en helt fukttät och återförslutbar plastburk. Om tabletterna utsätts för fukt så kan tabletterna mjukas upp och förstöras. Med ett bra klibbmedel så är du skyddad.

Förpackningar som är säkra för patienterna

Medicinen måste vara fräsch när den levereras. Att ta fram medicinen måste vara lätt. De förpackningar som säljs idag är både lätta att öppna och säkra att använda.

Om du använder mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter då är säkerheten extra viktig. Du kan lyckas på flera sätt. Vissa mediciner levereras i form av burkar. Då får inte burken släppa in någon luft.

Ingen tablett klarar alltför stora påfrestningar. Detta gäller oavsett. Tabletterna kan gå sönder ibland. Men samma karta bör klara normal hantering av vårdpersonal och patient. Tabletten måste hålla trots att den åker i golvet. Stor tillverkning har dyrare utrustning.

Så håller tabletterna i en vecka

Alla tabletter har olika krav. mikrokristallin
Om det till exempel är så att patienten behöver portionera ut tabletterna över en vecka så kommer han inte att ta en tablett direkt från kartan dagligen. Istället så läggs de i unika fack och det innebär lite mer hantering.

De tabletterna kräver oftast mikrokristallinsk cellulosa. På så vis håller tabletten längre.