Mineralvattnet Ramlösa skänker hälsobefrämjande effekter

Varför ska man betala för mineralvatten då man lika gärna kan införskaffa en kolsyremaskin och bubbla till kranvattnet? Det här är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det endast rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är faktiskt en aning utstickande och det rör sig om en dryck som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

smaksatt

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du ont i magen, kolik, eller är du möjligen aningen hysterisk? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg därför att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är innerligt spännande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade botande verkan. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn för att råda bot på skilda åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är även något som kan vara gott för hälsan för den är avsevärt elegant. Om du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att spatsera i denna park, och kanhända tar du en liten paus där du självfallet dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att dricka vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att intaga kolsyrat vatten från en källa såsom Ramlösa brunn så måste man erinra att vatten är väldigt bra för oss människor. Detta speciellt ifall man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt och kalorifritt.

När man köper mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det leda till att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man verkligen mår bättre. Det behöver alltså icke vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver dricka mer för att må bra.

Ska man handla färdigt mineralvatten alternativt göra sitt eget?

Nu kan det förstås bli rätt dyrt att dricka Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara förståndigt att satsa ekonomiskt i en kolsyramaskin. Detta är ett lätt sätt att få godare bordsvatten på och också något som kan få barn att bli mer intresserade av att intaga nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju ej utesluta det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och också införskaffa Ramlösan alltemellanåt. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga bekymmer för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, precis som Ramlösa gör, likaså krydda med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt trevligt.