Ökad fettförbränning med Vietnamesisk kanel

Kanel i både salt och sött

De allra flesta kan skriva under på att kanel är fantastiskt gott. Kanel är en krydda som återfinns i närapå samtliga kök världen över, en del kök använder kanelen mest i sötsaker medan andra använder den omfångsrika kryddan i matlagning. Vi i Sverige älskar våra kanelbullar och vid Medelhavet gör man fantastiska köttgrytor med kanelsmak.

Den som intresserar sig för sina råvarors källa och lägger lite ork på att hitta fräscha råvaror av generellt hög kvalitet vet att kanel varierar en hel del beroende på var och hur man handlar den. “Vanlig kanel” från stormarknader tillhör sällan kategorin “fin kanel”, men en fördel är förstås att den är relativt billig.

Populärt på marknaden nu är vietnamesisk kanel. Den vietnamesiska kanelen är bättre än vanliga kanelen på alla punkter, plus att man behöver mycket mindre dos av vietnamesisk kanel än vad som behövs av “vanlig kanel”. Den allra finaste kanelen är vietnamesisk kanel som man själv mal i en kryddkvarn – den som gillar kanel kommer aldrig att klara av att återgå till dagligvaruhandelns i jämförelse smaklösa kanel. Vietnamesisk kanel är starkare, mörkare, doftar och smakar betydligt mer – i mindre dos än “vanlig kanel”, och den kan användas på samtliga traditionella sätt så länge man håller koll på att man inte doserar för mycket.

Kanelens hälsofördelar

Kanel är gott, visst, men det är likaså utomordentligt nyttigt! Vad inte alla känner till är de oändliga hälsofördelarna som kanel bidrar till – och i samma omfattning som vietnamesisk kanel bidrar till godare och starkare smak och doft, ger den även tydligare fördelar för hälsan. Den verksamma faktorn i kanel heter kanelaldehyd och procentandelen av den är mycket högre i vietnamesisk kanel om man jämför med ordinär kanel.

Vietnamesisk kanel är utomordentligt åt den som vill balansera sitt blodsocker, är man i riskzonen för diabetes rekommenderar till och med läkare att inbegripa en aning kanel i den dagliga kosten eftersom den tar udden av blodsockertoppar och -dalar.

För personer som vill gå ner i vikt är kanel även effektivt eftersom kanelaldehyden ökar förbränningen och åstadkommer att kroppen väljer lagret fett före muskler som bränsle. Även här är vietnamesiskt kanel betydligt starkare och mer kraftfull än ordinär kanel.

Vietnamesisk kanel samt ketos

Allt fler väljer att konvertera till ketogena dieter, dvs hastigt dra ner på, eller totalt utesluta, kolhydrater i kosten. Det gör man därför att må bättre, komma i form och hamna i det stabila, fettförbrännande tillståndet ketos. En hel del människor på lågkolhydratdieter upplever emellertid ändå att de får problem att hamna i balanserad ketos och en teori går ut på att kroppen har nedsatt insulingkänslighet över årens lopp – inte nödvändigtvis till den omfattning att man dragit på sig diabetes, men ändå tillräckligt, på en generell kolhydratsbaserad diet. Äter man vietnamesisk kanel ihop med sin vanliga lågkolhydratdiet så verkar det som att kroppen lättare hamnar i ketos och därjämte lättare står sig kvar i ketos. Ett hett tips för alla som kämpar med sin ketosbalans!

Var handlar man vietnamesisk kanel?

Vietnamesisk kanel är ännu sällsynt i Sverige, men söker man på nätet finner man en del återförsäljare. Vad man inte vet när man handlar online är hur kvaliteten är, men nu kan man inom kort få tag på exceptionellt förnäm vietnameisk kanel via Gert Strand AB. Håll utkik på www.allt-fraktfritt.com om du är intresserad av kvalitativ, prisvärd vietnamesisk kanel.