Vilka handdesinfektionsmedel fungerar mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Det är anledning nog till att använda bra handdesinfektionsmedel som skyddar både dig och de som finns i din närhet.

Handdesinfektion är viktigt

Men coronaviruset kan vinner ofta över handspriten. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Att kunna sprida smitta till de som kan dö av den är obehagligt. Tiden är mogen att tänka på handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

Oftast räcker inte handsprit som desinfektion. Flera virus är immuna mot handspriten. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Det kan hända att vattenbaserad handdesinfektion fungerar bättre.

Ta en titt på om du har antiseptisk tvål i kök och badrum. Välj en tvål som är skonsam mot din hy. Du bör ha tvål nära på alla platser som du använder.

rengöringsspray

Handsprit är inte nödvändigt. handdesinfektion apoteket Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Oftast räcker det med tvål för att få handdesinfektion.

Vattenbaserad handdesinfektion är mild mot din hy.

Bara för att det är starkt så är det inte bra mot coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Det kan däremot torka ut dina händer. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Handskar kan erbjuda ett bättre virusskydd.

Bra ytdesinfektion är också viktigt

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. En vanlig plats för smitta att sprida sig är handtag. Hitta på olika sätt att öppna dörrar på. Prova att använda handskar.

När du är hemma så kan du använda den bakteriedödande spray där. Det ökar ditt virusskydd hemma. Fyll på ditt lager av antibakteriell spray så att det inte tar slut.

Tänk på ytdesinfektion också. Sprayen kan neutralisera viruset.